Muraren som blev en mästare på möbler

Sedan 26 år tillbaka har Morgan Thång tagit hand om kunderna och fått dem att trivas i sin morbrors möbelbutik. I grunden är han faktiskt utbildad murare, men valet att utveckla sina kunskaper inom möbelbranschen och bli en sann möbelmästare ångrar han inte en sekund.

Hur kom du in i den här branschen?
Kurt Sköld – som äger och driver Möbelmästarna i Trollhättan – är min morbror. Jag började jobba hos honom redan som 16-åring. På den tiden hette företaget NattiNatti och var från början en renodlad sängbutik. I början fick jag hjälpa till att köra ut möbler, bära och montera. Sedan fick jag prova på att sälja en lördag. Och på den vägen är det… Jag har verkligen fått lära mig allt från grunden. Jag har varit här i 26 år, men i grunden är jag utbildad murare.

Murare? Har du haft någon nytta av det hos Möbelmästarna?
Haha. Faktiskt. En gång när vår butik låg på Storgatan i Trollhättan skulle vi skapa en utställningsdel som skulle se ut som en skärgårdsmiljö. Då fick jag mura. Men det är väl egentligen den enda gången.

Vad är det bästa med att jobba hos Möbelmästarna?
Det är roligt att gå till jobbet! Vi är ett jädra gott gäng. Det är mycket skratt och positiv stämning. Jag tror att de flesta kunderna känner av den atmosfären. Vi är alla väldigt sociala av oss och har som gemensamt mål att göra våra kunder nöjda. Sånt märks.

Om jag ska köpa en fåtölj – har du några råd att ge mig?
Om jag bara får ge dig ett råd – prova ordentligt. Du ska sitta gott i den. Se till att du har bra stöd i svanken och i nacken. Att fåtöljen sluter om kroppen ordentligt. Be gärna om råd. Det finns ju rätt många olika modeller, med olika funktioner och i olika prisklasser.

Vilka fåtöljer är populärast?
Jag skulle säga reclainerfåtöljer. Du vet de med inbyggd fotpall. De tar inte så mycket plats och finns både med manuell och elmanuvrering. Sen har vi också den klassiska med fårskinn och armstöd av ek. Tidlös och alltid populär.

Har du själv någon favorit i ert sortiment förresten?
Jag har en favorit och det är Fåtölj Focus från Bröderna Andersson. Med fårskinn och ekarmstöd. Den har ett skönt gung och man kan ställa in både för ryggen och nacken.

Vad gör du helst i en fåtölj?
Att läsa böcker är inte riktigt min grej. Jag älskar att lyssna på musik. Så när tillfälle ges sätter jag mig gärna tillrätta i fåtöljen, tar på mig hörlurarna och lyssnar på musik. Mest hårdrock skulle jag säga. Men det kan bli annat också.

Fotpall – ja eller nej?
Jag tycker absolut fotpall. Det är det klassiska. Har man platsen så är det mycket snyggare. Det blir en mer färdig möbel med både fåtölj och fotpall.

Hur håller en möbelmästare sig i mästarform?
Jag läser på ganska mycket när det kommer nya produkter. Det är gäller att vara nyfiken och ta reda på så mycket som möjligt. Sakkunskapen är en viktig del av vår service till kunderna.

Du tränar brasiliansk jiujitsu – har du någon användning för det i ditt yrke?
Haha. Det är ju inte så att jag någon gång har behövt kasta ner en kund och få denne att klappa ut (ge sig). Men jiujitsu är bra träning och det är såklart bra att hålla sig i form när man arbetar med möbler och inredning.

Nu är ju du partisk, men varför ska man köpa sina möbler hos Möbelmästarna?
Vi har en brett sortiment och jobbar med bra leverantörer. Med vissa har vi ett så nära samarbete att vi har tagit fram modeller och produkter som bara finns hos oss. Och återigen, vi är pålästa och erbjuder bra service. Vi kör hem dina möbler och monterar. När kunderna kommer in i butiken ser alltid till att vara hjälpsamma och inte bara tänka sälj. Och därför, om det inte blir ett avslut första gången så kommer de ofta tillbaka. Kunderna trivs hos oss helt enkelt. Egentligen handlar det om sunt förnuft – hur vill jag själv bli behandlad?

  • Dela på: